Акции

“Чисти” графити / Колко “чиста” е атомната енргия? /

dsc05957

 

 

Казват, че атомната енергия е  чиста…а ние се питаме колко ЧИСТА може да бъде едно производство, което оставя непреработваем отпадък за стотици хиляди години напред. Строят се някакви хранилища, които ние трябва да издържаме с данъците си 100 000 години. Да не говорим, че някой страни изхвърлят отпадъците си в океана. БЕЗУМИЕТО И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ НЯМАТ ГРАНИЦИ.

Акцията е, провокация. Гласувай с НЕ! Това е нашето послание за най – мръсната и корумпирана система.

 

Не си играйте с нас / Къде е сигурността? /

dsc06300

 

 

Идеята: Поиграхме си като децата, надувахме балони и се радвахме да пишем върху тях разни послания. Разбира се актът е символичен, провокиран е от това, че виждаме как около нас, важните и сериозни  решения се взимат ей така, като на игра.

Защо пък балони? Ами свързахме ги с АТОМ -а, защото и те като него, няма как да бъдат контролирани. Всеки момент биха могли да се спукат и да причинят ужас в някой, който не го очаква. В реалната ситуация обаче не говорим нито за балони, нито за детски игрички. Работата този път е сериозна и едно пукане на балона, означава хиляди погубени живота и призрачна, необработваема земя. Kaзват, че АЕЦ е сигурна, но какво правим със земетръсния регион Белене? Няма как да бъдем застраховани нито от човешка грешка, нито от природно бедствие. Вече са налице двата случая в историята ни.

 Ужасът от Чернобил все още се помни и все още има последствия  за хората  в България.

 

Криминално / Къде е моралът? /

 

DSC06435

“ Който не помни своето минало, няма как да промени бъдещето си”. 

 

Експериментите от миналото – Чернобил и Фукошима показват ясно защо НЕ трябва да създаваме гробници за нас и бъдещите поколения. Резултатите от човешката глупост, наглост и алчност са налице – и всеки от нас има възможност да ги види най-малкото в нета. Разбира се снимките и видеата, които виждаме са нищо в  сравнение с действителността, защото радиацията не си отива за ден, два… от тук идва въпросът за моралната страна на АЕЦ. В името на “евтината” енергия, хиляди хора не са вече на тази земя или пък са осакатени завинаги. Световната здравна организация не дава данни за жертвите. Всичко е със съмнителен произход. Хората, с които разговаряхме с ужас разказват как не са имали достъп до никаква информация след Чернобил. Облакът е минал през страната ни, но никой, нищо не е казал… но е факт, че има стотици изгубени бебета и нарастване на раковите заболявания. Какво да кажем пък за териториите около Чернобил където виреят червени гори.

Идеята на акцията е да покажем, че това, което се опитват да ни натрапят е неморално.

Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: